3 december 2015

möbelhandlare en livssstil.

halle lo.

jo som ni vet så jobbar jag i möbelbrancshen de har ju inte undgått någon,jag har en fruktansvärd yrkeskada just med möbler.
kommer jag till nya människor eller ställen, behöver inte vara specifikt nu, men de första jag tittar på är människors möbler , och då är de precis allt, jag går igenom huvudet med mitt kartotek och funder och undra eller  kanske mera som jaha dom köpte den attans fint eller hur tänkte dom nu då?! Fastnar som väldans lätt i tankar när jag går i Stockholm bara en sån sak som jag reagerat på är att dom har aldrig hängande fönsterlampor, min blick går alltid upp i skyn mot fönstrena i alla husen, men bordslampor och julstjärnor de har jag sett, sen har dom en menlös lampa mitt i taket för att där är de uttag, finns som bara en lätt lösning verkar de, ja sånt kan jag gå och fundera på när jag vandrat gatorna i Stockholm.
Hamnar jag på et fik ja då sitter jag och funderar på var de köpt de fula stolarna eller var fasiken kom den lampan från.

var bara som ett litet exempel i våras till M och V i Jokkmokk, och klart som den fastnade ögonen på en lampa som heter two of us från by rydens. fundera inte desto mera men de var så öppen och super fin planlösning s¨å huvudet gick verkligen runt på mej, jag hann se alla lamporna och konstaterade för mig själv att hon gillar design och lite retro stil.

sen kom blicken på soffan men de var aldrig något jag la på minnet om vad de hade för något, men lampor det är min stora passion.

Jag kan gå igång på lampor, se de i ett rum innan jag ens fixat de rummet klart på jobbet.
Alla mina beställningar jag gör till butiken ska finnas en plan för de ska finnas utrymme och en bra planering på var de ska antingen hänga eller monsteras på väggen, ja jag monterar ibland taklampor på väggen tycker att de kan sticka ut i blickfånget ocg väcka kundens intresse, sån är jag och så är det oxå med de aldra flesta sakerna jag köper in, det ska finnas ett rum en plan och en god plats för allt.

Nu kanske ni undrar hur haijpat det är hemma hos mig, nja inte så värst jag har hittat min stil och in man håller med mig, för nu är det något so vi båda gillar som vi försöker att arrangera hema, vi stressar inte, har bott här i tre år tror jag tiden går så fasligt fort när man har de roligt.

Ja men iaf så håller vi på med lite de industiella stuket, som man har mycket metall och färgerna är grått vitt och svart.
På lampor prydnadsaker och annat blir de svart mässing och antik mässing.
Mycket varma färger och ändå rent inte plåtter utan rena stilar , ungefär som Watt och vekes lampor den stilen är väldigt industriell.
inget lull lull eller masa vitt.


brukar fundera om folk tänker att fy nu kommer hon på besök , ska hon nu verkligen få se vad vi har för möbler . NEJ JAG BRYR MEJ INTE!!!men det är ju inte så att jag har med mig jobbet under armen bara för att jag jobbar med de jag jobbar, det är inte glamoröst och stilig som man kan tro när man ser Lulu Carter, visst man har ju sett henne på mässor , för att inte tala om Ernst... jo han har ja oxå sett , tanterna flockades och gubbarn himmla med ögonen som obrydda fjortonåringar.

Mina barn har verkligen olika stilar alla tre.

Miaa gillar att återbruka och skapa, tar de som finns och fixar och donar.
retro stuket är hon, ombonat och varma färger.

Lina hade före chabby men är mera, bara vitt raka möbler inga handtag eller krusseduller.
väldigt vitt och kristaller mycket blingbling glas och rent.

Sandra gillar svart och vitt, brukadesign och raka stilar med de menar jag fyrkantigt. men är de hennes balkong då blandar hon gärna villt, skulle kunna tänka mej att hon lika gärna kunde ställa en plast flamingo dit.

nå de var lite nu ska jag å handla ben till min gamla tält låda som ska bli bänk och skolåda.
Hejjpa





Inga kommentarer: